Aug 15, 2011

Aye Aye Kapten!!

Assalamualaikum!
One word,FUCK YEAH!
Why fuck yeah?
Sebab Kapten Steamboat dan Grill atau dalam bahasa melayunya Kapten Kapal Stim dan Panggang sangat awesome!
Macam bodoh je translate bulat bulat from English.
hahahahhaha.




Located at the new kedai-kedai near the new tasek Kondo,this dining place sangat strategik dan lawa beb!
This restaurant dekat tingkat dua,dua kut,ke satu aku pun tak tau,but this place dekat atas lah for sure.
Seoul Garden as a competitor harus takut dengan pendatang baru in this steamboat industry.
Why?
Let me tell you why.

1 : Interior

This restaurant have about 17 tables and about 60++ person can fit in when it is full house.
You can choose to seat on a chair or on the ground,ade bantal lah ala ala Jepun gituuu.
There's indoor and outdoor punya tempat,so you can choose whatever your heart desire.


From left,dunno,then Nizar the vocalist of Crossline,then Omar the bassist,Congo the guitarist


You can have a cup of tea or coffee for lepak lepak dekat sini if tak puasa lah,if puasa ade buffet di sini berharga RM 34 per head.

This is the corner for lepak lepak,sangat syok dan nice!


2 : Foods FOR THE WIN!!

Orang yang gila makan macam aku ni tak sah kalau masuk restaurant tapi tak makan.
Makanan di sini for me is quite unique dan sedap sebab chef dia adalah guitarist Driven(aku rase lah) dan ramai lagi.
For a guy like me yang kurang memasak,memang syok main panggang-panggang ayam dekat sini,and yeah aku jakun sebab meja rumah aku takde grill.

Da foodddssssss!

The foods here are superior.
There are marinated lambs,chickens,beefs,sotongs,udangs,ketams and much much more!
Tinggal mahu panggang/rebus dan ngap je oi!
The desserts are also delicious like hell yo!


3 : The crew

Dalam perniagaan,customers always come first.
These guys sangat buat you guys,the customer rasa macam selesa je dekat sini.

Few of the crew

Actually restaurant ni family restaurant,keluarga siapa entah aku tak tau nama tapi baik ah.
These family hire these guys(gambar atas) sebab anak lelaki dia member dengan diorang.
Maybe few people kenal these guys,Limbong the guitarist of Driven,Congo guitarist of Crossline and Syed drummer of Crossline kerja dekat sini.
Siape kate main music takde faedah huh?
Main instrument dapat laju kan tangan ketika memasak dan serve customer beb!
hahahahhaha


So kenapa aku beria-ia benor nak promote kedai gila ni?
Sebab kedai ni kedai baru dan perlu kan support from people around JB dan aku nak support orang melayu.
Kalau dah bosan pandang murtabak dekat rumah tuu,try lah Kapten ni.
Sekali sekala habis duit takpe lah kan?
Support orang melayu jugak kan?
Try lah tak rugi kut!
Bagi aku,aku rasa tempat ni sangat syok,tak tau lah korang punya cita rasa macam mana pulak kan?
Kalau nak make a reservation or any inquiries,sila pergi ke like page Kapten di sini
Give it a try guys!
Till now.
Assalamualaikum!
=D

2 comments:

  1. Kena buat reservation eh sebelum datang? -Liyana-

    ReplyDelete

Followers

Popular Posts

©2010-2011 msafiuddinismail.blogspot.com. All Rights Reserved.

Back to TOP