Oct 15, 2012

Yo ho people!


Its been awhile since I godeh-godeh my blog.Sooooo,Im back to post some more random stuffs that is in my mind.
Are you guys happy with this comeback?No?Well then,okay......hahahhahah!
For those who are wondering aku dekat mana sekarang,aku sekarang dekat CFS International Islamic University Malaysia dan keputusan SPM aku ialah 7A 2B.
Agak memberangsangkan bukan untuk lelaki yang bebal macam aku?
Hahahhahahhaa!
Okay now,this comeback will begin with a post mainly about CFS IIUM




Well,overall,this place is okay lah despite being a CFS.
Aku ingat CFS ni tempat memang hampir ceruk-ceruk hutan and then aku fikir balik,Petaling Jaya ade ke hutan?
Hhahahhahahahhaha!
Rupa-rupanya CFS ni betul betul tengah bandar,cuma susah nak detect sebab overshadowed by University Malaya that is our neighbor.
There are 5 blocks of Mahallah or in other words,tempat tidur,consist of Mahallah Umar Al-Khattab (My Mahallah and probably the best).Mahallah Fatimah Azzaharah (Mahallah Arep mok dollah),Mahallah Abu Bakar (Mahallah Fariz Rafar), Mahallah Khadijah (Mahallah Zizie and Emila),Mahallah Aisyah and Mahallah Zainab.
As you can see,the field is also gratis dan sedap kalau main slide-slide,but don't be fooled by this picture!
Hahahhahaha!
The real thing is sangat menyedihkan sebab under construction,but still can play rugby and all.
The futsal court is the real deal siaaa,very puas hati but have to wait around 30 minit baru dapat peluang nak main,MACAM SIAL.


Front view of Al-Malik Faisal Hall

You know what is the main let down here in CFS?
We HAVE to learn arabic in order to lanjutkan pelajaran ke Degree,if not,sampai mangkat lah anda di sini ye.
Arab is not that hard,really.I mean,yeah it is hard,but maybe it is just me?
Heh
Arab is a simple but a bit complicated because arabics have the "he" and "she" words,which means more words that you have to remember and understand!
But once mastered,it is fun to talk with each other using arabics,for example...


"Zakarun Abuka"
"Ana wasim wa qawiyun"


"Zakarun abuka" bermaksud buto pak hang dan "Ana wasim wa qawiyun" bermaksud Saya kacak dan tough.
Seronokkan belajar arab?Ni lah yang aku belajar satu sem dekat sini.
Hahahahhahahah!
Dah nak satu sem dah aku dekat CFS IIUM ni,rasa macam baru semalam amik keputusan SPM.
Bagi adik-adik yang nak ambik SPM lagi 2-3 minggu,belajar lah baik baik,push habis habis last minute ni,minta maaf dekat semua cikgu dengan kawan.
SPM datang sekali,tapi boleh repeat tapi jangan lah membazir masa ye dok?
Teruskan belajar ye adik-adik,jangan mengalah.
Kalau dapat 6a kebawah,mohon je UIA,confirm sangkut,tak ramai yang mohon UIA sebab tak ramai yang minat arab,kalau terdesak mohon lah ye.
Mesti korang kata,


"Dah satu sem baru nak update,amende lah kau ni"
"Aik.baru nak update?Asal tak tutup je blog?"
"Muka kau 7A?Pusimak!"


Sabar ye,sabar,aku takda masa sangat dekat UIA ni plus ade masalah tapi masalah sudah pun selesai.
Did I mention that Im single now?
Yes I'm single!Why?I don't know,maybe she's not the one for me?
Kalau ade jodoh ade lah,ye dok?
Berserah lah pada Allah S.W.T, he knows what's best for me.
Heheheheh.
The next post will be about single people!Handsome,good-looking guys and what they've achieved and also single!
Be alert sisters or girls or moms or mak guard or makcik.
Hahahahahah!
It feels good to be back!Even though my readers are gone with the wind.....
Anyway,finals is just around the corner!
Have to baca buku Computer and Physics!
Adios amigos!
Assalamulaikum!
Ma'ngasalama which means jumpa lagi in arabic!
Have a good day lads! 
=D

No comments:

Post a Comment

Followers

Popular Posts

©2010-2011 msafiuddinismail.blogspot.com. All Rights Reserved.

Back to TOP